projektek

Az LCNG-Fuel Kft. által önállóan vezetett, valamint szakembereink közreműködésével megvalósult munkáink.

CNG Töltőállomások

LCNGFUEL CNG projekt

Az LCNG-Fuel Kft. egyik fő profilja közforgalmú és üzemi CNG töltőállomások tervezése és kivitelezése. Budapesten üzemi töltőállomás 2, közforgalmú töltőállomást pedig 3 helyszínen valósítottunk meg. Miskolcon kiépítésre került egy 75db autóbusz töltésére alkalmas CNG töltőállomás. Kaposváron is már két helyszínen töltik a 45db városi autóbuszt és 1 helyszínen lehetséges személyautók tankolása a kezelő nélküli töltőállomáson.

Budapest

Kompresszoregységek: 5db (Teljesítmény kompresszoronként 150-1000 Nm3/h)

Töltőállások: autóbuszok, hulladékgyűjtő járművek és személyautók

Miskolc

Kompresszoregységek: 3db (Teljesítmény összesen 2250 Nm3/h)

Töltőállások: 6db autóbusz + 2db közforgalmú

Kaposvár

Kompresszoregységek: 1-1db (Teljesítmény kompresszoronként 750Nm3/h)

Töltőállások: 1-1db autóbusz + 1db közforgalmú

CNG Töltőállomás Karbantartás, Hitelesítés

LCNGFUEL CNG projekt

Cégünk a hazai CNG töltőállomásokon végez gépészeti, elektromos és irányítástechnikai karbantartási munkákat. A rendszeres havi karbantartásokon felül az ütemezett időszakos karbantartási feladatokat is teljeskörűen ellátjuk.

A CNG kútoszlopok kimérő szerkezeteit országszerte 14 töltőállomáson hitelesítjük évente, a mérésügyi hatósággal közreműködve.

Karbantartás

Szerződött partnereink részére ügyeleti szolgáltatást is biztosítunk, az eseti hibaelhárítást akár 6 órán belül meg tudjuk kezdeni.

A kompresszoregységek és tankoló automaták állapotát távfelügyeleti rendszeren keresztül az arra jogosultak követhetik.

Hitelesítés

A CNG kimérő szerkezeteket hatósági bizonyítvánnyal rendelkező kalibrált használati etalon mérőeszközzel hitelesítjük a helyszínen.

A módszer gyors méréseket tesz lehetővé viszonylag kevés mellékidővel.

Üzemanyagellátó Rendszerek

LCNGFUEL CNG projekt

Cégünk az OMV hazai bázistelepein, illetve egyéb ipari létesítményekben végez technológiai kivitelezési munkákat a kisebb fejlesztéseken át a teljes üzemanyag ellátó- és adalékoló rendszerek építéséig.

Tevékenységünk sokszor kiegészül levegő-, illetve gázellátó rendszerek létesítésével, a szükséges karbantartási feladatok elvégzésével.

Tankhajó lefejtő ponton

A tankhajók lefejtésére szolgáló új úszómű teljes gépészeti kialakítását végeztük a meglévő telephelyi rendszerre való rákötésekkel.

MXMD

Termékváltás miatt szükséges új termékvezeték rendszer építése a tárolótartályok és kiszolgáló szigetek között.

Tankautó töltősziget

Új töltősziget építése az ellátó termékvezetékekkel, meglévő gázinga rendszerbe való bekötéssel, leürítő vezetékekkel és adalékellátó rendszerrel.

Tartálytechnikai munkák

LCNGFUEL CNG projekt

Sokéves tapasztalattal végezzük veszélyes folyadékok és olvadékok tárolótartályainak helyszíni javítási, átalakítási és időszakos vizsgálati munkáit.

Az általunk végzett munka kiterjed mind a földalatti, mind a föld feletti álló- és fekvőhengeres tartályokra.

A tartályokon végzett összetettebb munkák és vizsgálatok feltétele a zárt térbe, azaz a tartályba történő beszállás. A vonatkozó szabványok és előírások betartásával, valamint az évek során gyűjtött tapasztalatok felhasználásával a személy- és vagyonbiztonságot szem előtt tartva végezzük és koordináljuk munkáinkat.

Esetenként a tartályok belső és külső korrózióálló bevonatolását, valamint tartályszigetelési munkákat is végezzük.

Tartálytisztítás

A beszállási procedúrát követően végezzük az egyszerűbb és bonyolultabb tisztítási műveleteket, általában 5 – 3000m3 térfogatú tartályokon. Tisztítást követően a keletkezett veszélyes hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról is gondoskodunk.

Technológiai szerelés, átalakítás, javítás

Általában termékváltás, vagy korszerűsítés miatt végezzük a tartályok dómfedeleinek cseréjét, a szerelvényezését és a csatlakozó csővezetékek átalakítását. A sérült lemezfelületeket, csonkokat, vezetékszakaszokat felmérjük és a javítási terv alapján javítjuk.

Vizsgálatok

Rendszeresen végezzük a tartályok és kapcsolódó csővezetékek különböző nyomáspróbáit és a jogszabályok által előírt kötelező időszakos ellenőrző vizsgálatokat, hitelesítési munkákat.

CNG töltőállomás Csombárd

LCNGFUEL CNG projekt

A csombárdi CNG töltőállomás Magyarországon eddig egyedülálló beruházás, mivel a koncepció megoldást jelent a földgáz gazdaságos felhasználására olyan helyeken, ahol nincsen gázvezeték, vagy a gázellátás kiépítése gazdaságtalan a magas rendszerhasználati és gázmennyiség lekötési díjak miatt.

Telephely

A telephelyen 2db CUBOGAS típusú kompresszoregység található, 2000 Nm3/h teljesítményű gázsűrítést valósítva így meg. A töltőállomáson 3db kútoszlopon keresztül egyszerre akár 3db konténeres palackköteg is tölthető.

CNG szállítás

A sűrített földgáz félpótkocsira szerelt konténerbe épített palackkötegben kerül elszállításra a felhasználás helyére.

Felhasználás

A felhasználás helyén egy lefejtő-nyomásszabályozó állomáson keresztül a palackokban lévő 250bar nyomású gázt a felhasznált technológia által szükséges nyomásra csökkentjük.

Magyar Suzuki Zrt.

LCNGFUEL CNG projekt

Cégünk a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi összeszerelő üzemében végzi a gyártósori anyagellátó rendszerek, kútoszlopok és a teljes tartálypark időszakos műszaki karbantartásai munkáit. Az általunk végzett munka kiterjed mind a  gépészeti, mind az elektromos megelőző és javítási feladatok elvégzésére.

A rendszeresen ütemezett karbantartásokon felül számos sikeres fejlesztési projektben vettek már részt szakembereink.

Az elvégzett munka megfelelő színvonala mellett nagy hangsúlyt fektetünk a Suzuki által elvárt EBK előírások betartására, betartatására.

Tartálypark

A karbantartási munkák mellett a földalatti tartályok időszakos ellenőrző vizsgálatait, anyag áttároló műveleteket, különböző javításokat és technológiai átalakításokat végzünk.

Összeszerelő üzem

A gyártóterületen az anyagellátó rendszerek komplex fejlesztési projektjeiben veszünk részt.

Munkáink során a szakági tervezési feladatokat és hatósági engedélyezési eljárásokat követően a gépészeti, elektromos és irányítástechnikai rendszerek kivitelezését végezzük.